Pages

NPO, hükümetten 15 milyon Euro talep etti

NPO, Yönetim Kurulu Başkanı Shula Rijxman, Eva Jinek'in talk şovunda etkinliğin nasıl finanse edileceğine ilişkin soruları cevapladı.

NPO, Eurovision Şarkı Yarışması organizasyonunun finansmanına bir katkı olarak hükümetten gelen sorulara 15 ila 20 milyon Euro talep ediyor. Belediye Meclisi şu an için bu durumu gizli tutmaya karar verdiğinden, Rotterdam şehrinin ne kadar katkıda bulunacağı belli değil. Maastricht 8,5 milyon Euro katkıda bulunmak istedi. Shula Rijxman ise Lahey şehrinden destek alacaklarını söyledi.

Temsilciler Meclisi'nden VVD, PVV ve SP partisi 15 ila 20 milyon Euro'nun 'çok para' olduğunu düşünüyor.

VVD milletvekili Zohair el Yassini, bunun devlet yardımı olmadan da yapılabileceğine inanıyor. "Ve eğer fazladan paraya ihtiyaç varsa, o zaman büyük AVROTROS rezervleri bir çözüm sunar." diye ekliyor. 2018 mali tabloları, yayıncının genel rezervinde 32 milyon Euro’dan fazla olduğunu gösterdi.

SP'den milletvekili Peter Kwint'in talep hakkında ciddi şüpheleri var. "Acaba bir etkinlik için bu kadar para vermek zorunda olup olmadığınızı merak ediyorum. Buna ikna olmadım." dedi.

GroenLinks Milletvekili Lisa Westerveld, katkıları hakkında bir şeyler söyleyebilmek için önce bir 'iş’ görmek istiyor. Bu aynı zamanda D66 için de geçerli. MP Joost Sneller, “Henüz bir bütçe görmedik. Örneğin, Rotterdam Belediyesi’nin neye katkıda bulunduğunu ve özel fonlar almak için hiçbir çaba sarf edip edilmediğini henüz bilmiyoruz.” dedi.

NPO, "Çeşitli milletvekillerinin konuşmaktan mutlu olduklarını duymaktan memnunuz çünkü Hollanda için son derece ekonomik ve kültürel bir öneme sahip olduğunu görüyorlar." dedi.

Hollanda Eğitim Bakanı Arie Slob, NPO’nun 15 ila 20 milyon Euroluk bir katkı talep edildiğinin açıklanmasına henüz cevap vermek istemiyor. Sözcü, "Bakan medyaya gelen taleplere cevap vermiyor." diyor.

Başbakan Rutte ise Mayıs ayında, kamu yayıncısının ekstra paraya güvenmek zorunda kalmayacağını ima etmişti.


Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates