Pages

İYİ Parti'den Eurovision açıklaması

Türkiye, 24 Haziran'da milletvekilleri ve cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Seçim heyecanına günler kala İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olan Sinem Uludamar'a ulaştık ve Meral Akşener Cumhurbaşkanı seçilirse Eurovision'a yeniden katılacak mıyız veya partinin Eurovision ile ilgil çalışmaları var mı diye sorduk.

Merhabalar,

Benim de çocukluğuma dair en güzel anılardan bir tanesi Eurovision yarışmasını ailecek ekran karşısında izleyip kendi oylamamınızı yapmamızdır. Ancak, her türlü bizlere keyif veren etkinliğe karşı olan bu iktidar maalesef ülkemizi tanıtma fırsatı da sağlayan bu etkinliği elimizden aldı. İktidarımızdaki ilk icraatlarımızdan bir tanesi yandaş TRT’nin satılması olacağı gibi bir diğeri de kültürel alanda sanatın herbir dalına hak ettiği değeri vererek ilerletmek olacaktır. Bir eğitimci olarak bunun önemine inanan birisi olarak eğitim reformumuzda da sanat bizim vazgeçilmemizdir. Bu bağlamda Eurovision’a da tekrar katılmaya başlayacağımızdan emin olabilirsiniz.

Türkiye 2013 yılından beri oylama sistemi ve Big 5 nedeniyle katılmıyor. Ülkemizi en son 2012 yılında Can Bonomo temsil etmişti.

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates