Pages

Rotterdam'da basın toplantısı düzenlendi

Ev sahibi şehir açıklandıktan sonra Rotterdam'da öğleden sonra basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Jon Ola Sand ve 2020 Eurovision'un baş yapımcısı Sietse Bakker başta olmak üzere birçok yetkili isim katıldı.

Sietse Bakker, Maastricht'ın neden kaybettiğine dair açıklamalar yaptı. 

"Dört şeye baktık: konum, tesisler, konaklama yerleri ve kentin maddi olarak ne ölçüde katkıda bulunabileceği. Rotterdam her noktada iyi puan aldı. MECC Maastricht'te boş salonları uygun alanlara dönüştürmek için yapılması gereken çok şey olduğunda, Ahoy her şeyi ile hazırdı. MECC'de her şeyi hazırlamak için daha fazla zamana ihtiyacımız vardı, o zaman her şeyi ayarlamak için haftalar önce orada olmayı düşünmek zorundasınız."

"Yenilikçi televizyon şovları için daha fazla fırsat var ve Ahoy kısa bir süre önce oldukça yenilendi. Büyük konserler ve örneğin 2007 Junior Eurovision gibi bir etkinlikle çok fazla deneyime sahip oldular."

MECC Maastricht'ın çok tartışılan alçak tavanı ile ilgili "MECC Maastricht'te bize birkaç kez tavanın bir sorun ve konum açısından bir sorun olmayacağını söylediler: Randstad ve Groningen'den Maastricht daha mantıklı değil ancak Avrupa'nın geri kalanındandan daha mantıklı olabilir."

Rotterdam ile ilgili "Rotterdam'ı göstermek istiyoruz, Hollanda'yı tüm yönleriyle göstermek istiyoruz. Ayrıca eski kazananlarımızı onurlandırmak istiyoruz ama aynı zamanda sürpriz yapmak istiyoruz." dedi.

 Biletler ne zaman satışa çıkacak?

Sietse Bakker İsrail'deki biletlerin çok pahalı olması ile ilgili eleştirileri duyduğunu söyledi. "İsrail'deki pahalı biletler hakkındaki eleştiriyi duyduk. Amaç, kesinlikle buna dikkat etmek ve herkese gelip yarışmayı izlemesi için bir şans vermek. Ancak, oranlarla ilgili henüz herhangi bir ayrıntıya sahip değiliz." dedi. İlk biletler Aralık ayında satışa çıkacak.

Bütçe ne kadar olacak? 

Devlet kanalı NPO'dan Shula Rijxman bütçe ile ilgili "Umarım hükümetten para gelir, çünkü Eurovision hem kültürel hem de ekonomik olarak Hollanda için bir arama kartıdır." Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Kasmi, kentin vaat ettiği para hakkında ise yorum yapmak istemedi. "Bunu önce konseyle tartışmalıyız." dedi.

Eurovillage nerede olacak?

Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Said Kaşmı Eurovillage (Eurovision Köyü) ile ilgili konuştu:

"Rotterdam'da bir Eurovision Village olduğundan emin olacağız. Daha fazla araştırma yapacağız ve aklımızda da iki yer var. Yarışma haricinde bu küçük ve güzel partiyi insanlara sunmak istiyoruz. Bu şekilde şehirdeki yarışmanın geniş bir alana yayılmasını ve kutlanmasını sağlamak istiyoruz."

"Tüm Hollanda ve Rotterdam sakinleri için bir parti olmalıdır. Mümkün olduğunca çok insanla bağlantı kurmayı hedefliyoruz. Küçük bütçeye sahip insanlar partiye erişebilmelidir."





Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates