Pages

Ev sahipliği için başvurular başladı

65. Eurovision Şarkı Yarışması için geri sayım başladı.

Ulusal kanallar NPO, AVROTROS ve NOS bugün resmi olarak ev sahipliği için başvuru süreçini başlattı.

Ev sahipliği yapmak isteyen şehirler arasında Amsterdam, Arnhem, Breda, Enschede,‘s-Hertogenbosch, Den Haag, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam ve Utrecht yer alıyor.

Başkent Amsterdam'da ise durumlar farklı. Hollanda ulusal turizm kurulu (NBTC), başkent Amsterdam’da halihazırda turist akınıyla boğuşmakta zorlandıklarını ve Eurovision'un da duruma ‘yardımcı olmayacağını’ düşünüyor. Öte yandan Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Eurovision için sıkı bir şekilde mücadele etmek istemiyor.

Ev sahipliği seçim süreci 3 aşamadan oluşacak.

1. Haziran ayının ilk yarısında, ilgilenen tüm şehirler / bölgeler NPO, AVROTROS veya NOS’tan ev sahipliği için karşılamaları gereken kriterleri içeren bir belge alacaklar.  Bu, her bir şehrin teklifi için temel oluşturacak.

2. Daha sonra ev sahipliği için başvuruda bulunan şehirlerin ve bölgelerin, temmuz ayının ilk yarısında gönderilecek olan “teklif defterlerini” derlemek için 4 haftası olacak.

3. Temmuz ayı ortasında ise organizatörler, başvuruda bulunan şehirleri ve bölgeleri ziyaret etme şansına sahip olacak.  65. Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapan şehir, bütün tekliflerin değerlendirilmesinin ardından EBU ile istişare içinde karara bağlanacak.

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates