Pages

İsrail’in finansman krizi devam ediyor

Geçtiğimiz yaz aylarında İsrail'in Avrupa Yayın Birliği'nin hesabına 12 milyon Euroluk depoziti yatırmadığı takdirde ev sahipliğini kaybedeceği açıklanmış ve 12 milyon € bulunmuş ve konu kapanmıştı. Bu kez ise ev sahipliği maliyetini karşılamak için gereken finansman isteniyor.

Haaretz’in haberine göre Avrupa Yayın Birliği (EBU) CEO'su Noel Curran, İsrail Maliye Bakanı Moshe Kahlon'a, Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapmanın maliyetini karşılamak için derhal 70 milyon NIS'i yayın kuruluşu KAN'a devretmesi için sert bir mektup gönderdi.

"İsrail’de, 56 ülkede 117 kamu yayıncısını temsil eden EBU’nun CEO’su olarak size derhal, Eurovision 2019’un finansmanı hakkında yazıyorum. Ne yazık ki, İsrail’deki toplantılarımız sırasında yapılan açıklamaların aksine, Eurovision finansmanı için KAN'a transfer etmeniz gereken 70 milyon NIS’i 15 yıla yayılan bir krediyle kuruma devrettiniz."

Curran, mektubunda Eurovision'u finanse etmek için bütçenin aktarılmamasının EBU için bir endişe kaynağı olduğunu açıkça belirtti. "Yarışmanın finansmanındaki aşırı değişim endişe verici. Çünkü KAN'ın bir halk yayın organı olarak işlev görmesine önemli ölçüde zarar verebilir."

Gelen cevap ise şu şekildeydi: "Hükümetin fonlama kararı, KAN'ın yasalara göre yükümlülüklerini yerine getirme yeteneğini tehdit etmekte ve İsrail kamuoyunun Kamu yayıncılığı yasasında belirtildiği gibi, çeşitli platformlarda zengin ve çeşitli bir programlama üretmeye vurgu yapılmaktadır. Finansman kararını vermek, Eurovision güvenliğini ve KAN şirketinin güvenliğini finanse etme vaadini yerine getirmek zorundayız. Böylece İsrail'i dünyaya çok güzel bir ışıkla yakacak olan olayda sorunsuz çalışmaya devam edebiliriz."

Bu, EBU'nun ilk kez gönderdiği bir mektup değilidi. Eurovision Şarkı Yarışması üst yöneticisi olan Jon Ola Sand, geçen ay Eurovision Şarkı Yarışması için güvenlik düzenlemeleri için bütçe hazırlanmadığını protesto eden Başbakan Benjamin Netanyahu'ya sert bir mektup göndermişti.


Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates