Pages

Frank-Dieter Freiling Türkiye ile ilgili açıklamalar yaptı

Facebook canlı yayınında konuşan Eurovision'un Referans Grubu Başkanı Frank-Dieter Freiling, Türkiye ile igili açıklamalar yaptı.

Frank-Dieter Freiling, Dr Eurovision ile yaptığı röportajda, Türkiye’nin 2012'den bu yana Eurovision Şarkı Yarışması’ndaki yokluğuyla ilgili derinlemesine konuştu.

"Sanırım Ankara'ya üç ya da dört kez gittim ve yerel makamlar ve Televizyon kanalı tarafından Eurovision Şarkı Yarışması'nın kuralları ve düzenlemeleriyle ilgili sorulan her soruyu yanıtladım, ancak gerçek şu ki TRT, yaz sonunda Eurovision’un Türkiye'de kültür anlayışına ve değerlerine uymadığını ilan etti."

EBU, TRT ile yarışmaya geri dönüş hakkında diyaloğu sürdürürken, EBU Eurovision Şarkı Yarışması'nın değerlerinden ödün vermek istemiyor.

"Bu nedenle, Conchita’nın zaferinden bu yana Türkiye artık yarışmanın bir parçası değil. Ve Şarkı Yarışması'nın kimliğini, çeşitliliğini, çoğulculuğunu ve Eurovision'un temsil ettiği genel değerleri sorgulamaya niyetimiz yok. Bazı ülkeler ve Televizyon istasyonları bu değerleri desteklemek istemiyorsa, bu onların serbest kararıdır."

"Birinin gösterinin bir parçası olamayacağını ilan etmek bize bağlı değil. Türkiye memnuniyetle karşılanmayacaktı ve her sene onları yarışmaya geri kazandırmak istiyoruz."


Kaynak: Dr Eurovision



Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates