Pages

Eurovision Asia ile ilgili yeni bilgiler var

Geçtiğimiz günlerde Eurovision Asia'nın 7 Aralık 2019 tarihinde Avustralya'nın Gold Coast şehrinde düzenleneceğini duyurmuştuk. Proje ile ilgili yeni ayrıntılar geldi.

İlk Eurovision Asya Şarkı Yarşıması 7 Aralık 2019 tarihinde Avustralya'nın Gold Coast şehrinde bulunan Gold Coast Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek. Üç saat sürecek olan yarışma 30 Kasım 2019 - 7 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Eurovision Asia, 2019 ve 2031 yılları arasında önceden belirlenmiş ana şehirler etrafında gerçekleşecek. Teklif belgelerine göre Gold Coast, yarışmanın bir parçası olarak önümüzdeki 12 yıl boyunca her dört yılda bir yarışmaya ev sahipliği yapacak.

Bu etkinliği desteklemek için kapsamlı bir medya ve pazarlama kampanyası devreye sokulacak. Eurovision Asia'nın resmi sosyal medya kanallarının (Facebook, Instagram, YouTube) yanı sıra, çeşitli Asya ülkeleriyle etkileşimde bulunmak için ülkeye özel platformlar ve katılımcı sanatçıların kanalları kullanılacaktır. İçerik, katılımcı ülkelerin dilinde oluşturulacaktır. 

Kaç ülke yarışacak?

İlk yarışmaya 16 ülke katılacak. Çin, Hindistan, Endonezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin katılımları için görüşmeler devam ediyor. Resmi olarak hangi ülkelerin katılacağı 2019 Eurovision haftasında bir basın toplantısı ile açıklanacak.

Önemli notlar 
- Eurovision Asia haftasında SBS, Pazartesi gününden Cuma gününe kadar, ülkelerin provalarını ve temsilcilerini takip edecek ve 30 dakikalık bir program yayınlayacak.
- 200 milyon izleyiciden oluşan bir kitle bekleniyor.
- Sanatçılar için; Asya-Pasifik bölgesinden gelen uluslararası sanatçıların ilgileri ve katılımları konusunda müzakereler sürüyor. Seçilen sanatçılar yüksek bir nitelikte olacak ve Eurovision'un değerlerine uygun olacak.
Her yıl Eurovision Asia gerçekleşecek ve Gold Coast her 4 yılda bir ev sahibi şehir olacak. (Kazanan ev sahipliği yapmayacak)
- EBU, Asya (Avrupa ve Amerika) dışındaki yarışmanın dağıtıcısı olacak ve Eurovision ve Eurovision Asya'nın yanı sıra Eurovision'un Youtube kanalında da yarışmayı yayınlanacak.

Genel Takvim
Kasım 2018 - Ev sahibi şehir & mekan duyurusu ve sponsorların açıklanması
Mayıs 2019 - Katılımcı ülkeler açıklanacak. Yarışmanın teması ve bilet satışları ile ilgili açıklamalar yapılacak.
Haziran 2019 - Sahne tasarımı yayınlanacak.
Temmuz 2019 - Sunucular açıklanacak.
Eylül 2019 - Temsilciler ve şarkılar açıklanacak.
Aralık 2019 - Yarışma bu ay gerçekleşecek.

Prova Takvimi
30 Kasım - Delegasyonların ülkeye gelişi
1 Aralık - Resmi açılış töreni, Euroclub açılışı
2-3 Aralık - llk provalar (Meet & Greet)
4-5 Aralık - İkinci provalar (Basın Toplantısı)
6 Aralık - İki genel prova
7 Aralık - Son provalar ve Canlı yayın (Şov)


Gold Coast Kongre ve Sergi Merkezi


Gold Coast Kongre ve Sergi Merkezi  Haziran 2004'te açılmış, dört salon, 22 toplantı odası, dört kayıt ofisi ve 12 mutfak'tan oluşmaktadır. Avustralya’nın en büyük bölgesel kongre merkezi olup, şirket ve dernek konferansları ve toplantıları, ulusal ve uluslararası etkinlikler, ziyafetler, sergiler, konserler, spor ve özel etkinlikler düzenleniyor. Merkez 6 bin ila 10 bin kapasitelidir. Ayrıca şubat ayında Avustralya'nın ulusal finaline ev sahipliği yapacak.









Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates