Pages

Irak'tan boykot çağrısı

64. Eurovision Şarkı Yarışması'na hangi şehrinin ev sahipliği yapacağı henüz netleşmemişken boykot çağrıları devam ediyor.

Sputnik’e konuşan Irak'ın Rusya Büyükelçisi Haydar Hadi, Filistin'e Kudüs’te gerçekleşebilecek olan Eurovision'u boykot çağrısında bulundu.

Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafız Nofal ve Irak'ın Rusya Büyükelçisi Haydar Hadi bir araya geldi. Diplomatlar ikili ilişkilerin yanı sıra olası Eurovision boykotlarını tartıştılar.

Büyükelçi, "Irak ve Filistin bu yarışmayı Kudüs'te gerçeklestirmeye karşıdır. Irak ve Filistin Kudüs'teki yarışmaya karşı, çünkü (şehir), İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın çözümlenmesinin önündeki en önemli engellerden biri. Kudüs'teki Eurovision, bu kentin İsrail'in başkenti olarak gayri resmi olarak tanınmasıdır." dedi.

Irak Büyükelçisi İsrail'in siyasi hedeflerine ulaşmak için yarışmayı kullanmaya çalışacağına inanıyor ve uluslararası toplumun İsrail'i bu olayı siyasileştirme girişimini kınamasını tavsiye ediyor.

Irak Büyükelçisi daha önce Rusya'yı boykot etmeye çağırmıştı.

Eurovision'a ev sahipliği yapacak olan şehir önümüzdeki hafta belli olacak. Yarışma Tel Aviv veya Kudüs'te gerçekleşecek.

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates