Pages

Eurovision'da Türklerin yüzünü güldüren olaylar

Türkiye 2012 yılından beri Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıyor. Bu durum her ne kadar üzücü olsa da Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili Türkleri mutlu edecek olaylar yaşanıyor. Türkiye'nin olmadığı Eurovision'da Türklerin yüzünü güldüren olaylar.

Eurovision şarkılarına Türkçe versiyonlar

Eurovision'dan çekildikten sonra kardeş ülke Azerbaycan Eurovision şarkılarına Türkçe versiyonlar yaptı.

Farid Mammadov - Dönsen
 

Dilara Kazimova - Alev Gibi
 

Elnur Huseynov - Kurt Saati
 

Eurovision partilerinde çalan şarkılarımız


Ülke olarak Eurovision'a katılmasakta her yıl düzenlenen Eurovision partilerinde şarkılarımızı duymak mümkün.
2018 Yunanistan temsilcisi, Yianna Terzi 'Dum Tek Tek' ile dans etmişti.



 Temsilcilerin şarkılarımızı söylemesi

Eurovision haftası düzenlenen konserlerde ve provalar sonrası düzenlenen basın toplantılarında birçok temsilci şarkılarımızı söylüyor.



2019 Azerbaycan temsilcisi Chingiz'in Türkiye ile yaptığı açıklamalar bizleri mutlu etmişti.





Ayrıca şarkılarımızı Arena'da duymak mümkün!


En çok kliplerimiz izleniyor

Eurovision'un resmi Youtube hesabı her ay sonu en çok izlenen 10 klibi açıklıyor. Neredeyse her ay en çok izlenenler arasında Eurovision performanslarımız yer alıyor. Hadise 2018'in en çok izlenen videoları arasında 16. sırada yer almıştı.

Türk sanatçılarımızın ulusal finale katılması

Türkiye'nin yarışmada yer almaması üzücü olsada yurt dışında yaşayan sanatçılarımız diğer ülkelerin ulusal finallerine katılıyor. 2013 yılında İrlanda'nın ulusal finaline katılan İnchequin, "Son Kez" isimli şarkılarıyla dördüncü olmuştu. En son Öykü San Marino elemelerine katılmıştı.



Türklerin Eurovision ekibinde yer alması

2016 Belçika temsilcisi Laura Tesoro'nun 'What's the pressure' isimli şarkısının bestecilerinden biri Birsen Uçar'dı. Cesar Sampson'un vokalistlerinden biri Almanya doğumlu Türk sanatçı Sunay Balkan'dı.

Türkiye ile ilgili güzel sözler

Temsilciler ile yapılan röportajlarda Türkiye ile ilgili güzel sözler duymak mümkün!
Eurovision'da Türkiye'nin yer alması

Çekildiğimizden beri neredeyse her yıl final gecesi yayınlanan görüntülerde Türkiye ile ilgili görüntüler görmek mümkün oluyor.

Arena'da dalgalanan Türk bayrakları

Eurovision'dan vazgeçmiyoruz ve her sene Eurovision'u izlemeye gidiyoruz! Artık arena'da Türk bayraklarını görüyoruz. Canlı yayında bayrakların dalgalandığını görmek en güzel duygulardan bir tanesi.


Performanslarda yer alan Türkçe sözler

Serhat'ın Eurovision'a katılması

2016 yılında Serhat "I Didn't Know" şarkısıyla San Marino'yu temsil etmişti. Türk bir sanatçı'nın San Marino'yu temsil etmesi herkesi gururlandırmıştı. Prova günü Türk bayrağı ile kameralar karşısına çıkması hafızalardan silinmedi. Serhat bu yıl yeniden "Say Na Na Na" şarkısı ile San Marino'yu temsil etmiş 77 puanla on dokuzuncu olmuştu. Serhat'ın yeri bizlerde her zaman ayrı olacak.

Serhat yarı final ve final performansı sonrası arena'da Türkçe 'Teşekkürler Avrupa' diye seslenmiştir.


Jamala'nın zaferi

2016 yılında "1944" isimli yarı İngilizce yarı Kırım Tatarca şarkıyla katılan Jamala, Ukrayna'ya birincilik getirerek hem ülkesine hem Türk dünyasında büyük bir sevinç yaşattı.

Jamala'nın zaferi sonrası Türk basını oldukça büyük bir ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Jamala'yı telefonla arayarak tebrik etmişti.



Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates