Pages

Yüksek Sadakat yeni açıklamalar yaptı

Yüksek Sadakat Grubu yeni teklileri "Yunus" ile müzik yolculuklarına devam ediyor. Grup CRI TÜRK'te Michael Kuyucu'nun konuğu oldu. Üretmekten usanmadıklarını söyleyen grup coverları da kendi tarzlarına uygun bir biçimde seslendirdiklerini söyledi ve Eurovision Şarkı Yarışması hakkında ilk kez çok özel açıklamalarda bulundu.

Eurovision'da işimiz ne?
Uğur Onatkut, Michael Kuyucu'ya "Eurovision'a katılmanın bir hata olduğunu sonradan anladık. Bizim işimiz ne orada? O zaman onun heyecanından pek o kadar geniş düşünemiyorsunuz. Yine de pişman değiliz, oradan aldığımız tecrübe hiçbir şeyle karşılaştırılamaz" derken Kenan Vural: "O zaman ki psikolojimiz tabi ki şöyleydi, sonuçta bir görev veriliyor size. 70 milyonluk koca bir ülke sonuçta. Bir kere yaptığımız işle değer görmek çok heyecanlandırdı bizi ve çok gurur verici." dedi ve yıllar sonra Eurovision Şarkı Yarışmasına Yüksek Sadakat Grubunun nasıl baktığını dile getirdi.

Yüksek Sadakat Grubu: "Orada önemli olan kültürlerin paylaşımıdır. Yarışmadan bir süre önce Avrupa'ya ülkenizi ve şarkınızı tanıtmaya gidiyorsunuz. Orada bize sadece müzikle veya Yüksek Sadakat ile ilgili sorular değil, Türkiye'yle ilgili sorular soruluyor. Güzel konuşmak, ülkeyi tanıtmak, iyi anlatmak oraya giden insanın en büyük sorumluluğu zaten." Diyerek yarışmanın küresel çapta önemli bir misyonunun olduğunun altını çizdi.

Eurovision'a Türkiye Avrupalıdırı göstermek için katılıyordu
Michael Kuyucu, Yüksek Sadakat Grubu'na Eurovision Şarkı yarışması hakkındaki görüşlerini sordu. Yüksek Sadakat bunun üzerine: "Zaten Eurovision, bana göre TRT'nin, "Türkiye de Avrupa'lıdır"ı göstermek için bulunmak istediği mecraydı. Türkiye de Rock'cıdan başka iyi şarkıcı mı, grup mu yok. Bizim kendi müziğimiz Türk Halk Müziği. Niye oraya bir türkücü gitmedi bugüne kadar. Çünkü; bizler Avrupalıya daha çok benziyoruz. Grupta her dili konuşan insan var. Bütün Avrupalı gazetecilere cevap veriyorsunuz, basın toplantıları oluyor. E tabi ki seni gönderecek  çünkü; oradaki iddia, "Bakın, biz de sizin gibiyiz." demek. Biz bunların zaten farkındaydık giderken, bunları biliyorduk  ama ; önemli olan bizim için, ülkemizi temsil edebilmekti." Dedi.

Yarışmadan sonra 8 – 9 ay konser veremedik
Yüksek Sadakat Eurovision Şarkı yarışmasının kendi kariyerlerine olan etkisini şöyle dile getirdi: "Bunları tabi anlatmak mümkün olmuyor. Türkiye bize küstü. Benim hakkımda haber çıktı.  Anketlere göre, yarışmaya katılanlar arasında yapılan en seksi şarkıcı yarışmasında ben sonuncu seçilmişim.  Orada da bir mağlubiyet almışsın, gelmişsin, moralin bozuk. Medyanın biraz arka çıkması, kollaması gerekirken böyle bir haber çıktı." Dedi. Yüksek Sadakat'ın solisti Kenan Vural ise "Türkiye bize küstüden kastımız, biz Eurovision'dan geldik 8-9 ay tek bir konser veremedik. Ben 80 milyonu temsil etmiş bir insandım, fatura ödemek için gitar sattım. Bunları kimse bilmiyor, biz de bugüne kadar dillendirmedik ama; biz bunlara takılsaydık bu işi bırakmamız gerekirdi." Diyerek Eurovision Şarkı Yarışmasının grubun kariyerine olan etkilerini ilk kez dile getirdi.


Kaynak: CRITURK

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates