Pages

2019 için tartışmalar başladı

Devlet kanalı NRK, Olası bir ev sahipliği için şimdiden tartışmaya başladı. Alexander Rybak bu yıl Norveç'i ikinci defa temsil ediyor ve favoriler arasında yer alıyor. NRK kazanırsa, önümüzdeki yıl ev sahipliği için 150 milyon kron harcamak zorunda.

NRK Genel Müdürü ve personeli, 2019 Eurovision Şarkı Yarışmasına nasıl ev sahipliği yapabileceğini ve 2010 yılında yaşanan aynı sorunların ortaya çıkmaması için konuları tartışmaya başladı. Stavanger Aftenblad gazetesine konuşan NRK personeli;

"Umarım, NRK'nın yönetimi Eurovision ve diğer pahalı yapımlar için olası bir zaferi dikkate almıştır, Umarım kanalın günlük üretimini tehlikeye atmaz."

2010 yılında NRK ev sahipliği yaptığı dönemde, belirli programları azaltmak zoruna kaldı ve yarışmaya ev sahipliği yapabilmek için Dünya Kupası gibi önemli etkinliklerin telif hakkını satmak zorunda kaldı.

NRK Genel Müdürü Thor Gjermund Eriksen, NRK'nın 2019'da ev sahipliğinde herhangi programı kesmek zorunda kalmayacağını açıkladı. NRK önümüzdeki yıl lisans ücreti artışı alırsa, Eurovision'u mecvut planlarıyla düzenleyecekler. Lisans ücreti artışı almazlarsa, program bütçelerinin bazı kısımlarında kesmek zorunda kalacaklar.

Kaynak: aftenbladet.no

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates