Pages

İsrail devlet kanalı KAN, Live Nation’ı dava etti

Geçtigimiz Mayıs ayında Eurovision Şarkı Yarışması'nı düzenleyen İsrail devlet kanali KAN, Perşembe günü Tel Aviv'deki bir mahkemede Live Nation ve Live Nation Israel'e karşı dava açtı. İlk önce İsrail’in Yediot Aharonot’u tarafından bildirilen dava, Madonna için yapılan bazı anlaşma şartlarını ihlal ettiğini ve finansal vaatlerde bulunduğunu iddia ediyor.

KAN sözcüsü, davanın yapıldığını doğruladı ancak daha fazla yorum yapmaktan kaçındı. Çevrimiçi mahkeme kayıtlarına göre KAN, Live Nation'ı 1.375 milyon şekel (390.000 $) için dava ediyor. Davada ise ilk duruşma tarihi henüz belirlenmedi. Live Nation Israel ise yorumlara yanıt vermedi.

Mahkeme dosyalamasına göre KAN, Madonna'ya Eurovision prodüksiyonunun ve şarkıcı ekibinin karşılaması gereken maliyetlerin ötesinde teknik ve lojistik destek sağladı. Ek destek projektörleri, kulaklıkları, ilave sahne asistanlarını, çadırları, güvenliği ve diğer ekstra personeller içeriğe eklenmişti. KAN, Live Nation'ın bu masrafları karşılamayı kabul ettiğini, ancak hiçbir zaman ödeme yapmadığını ve gösterinin başarısız olduğu iddiasıyla parayı telafi etmediğini iddia ediyor.

Madonna’nın 2019 Eurovision’a katılım ücreti Kanadalı İsrailli milyarder Sylvan Adams tarafından karşılanmıştı. KAN, halka açık olarak İsrail hükümetiyle gösteri için fon sağladı ve masrafları karşılamak için 70 milyon şekel kredisi (yaklaşık 20 milyon dolar) almak zorunda kaldı.

Madonna’nın ise Eurovision performansı en başından beri tartışmalıydı. Anlaşmaya varıldıktan sonra Madonna, gösterinin büyük finalinde sahneye çıkmasından sadece iki gün önce bir sözleşme imzaladı. KAN üreticileri ve Eurovision organizatörleri, şarkıcının provalar sırasında ortaya çıkmamış olan gösterideki İsrail ve Filistin bayraklarını iki dansçının sırtına koymasından memnun değildi.
 

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates