Pages

Bulgaristan'dan kötü haber!

Bugün Bulgaristan'dan gelen üzücü haberler, ulusal yayıncı BNT'nin resmen iflas ettiği yönünde. 

Bulgar haber kaynağı Capital’e göre, BNT 9 milyon Euro’nun üzerindeki borcunu biriktirdi ve bazı tahminler, rakamın 10 milyona yaklaştığını gösteriyor. Yayıncı BNT, çok geç kalınmadan yeni bir genel müdür bulmak için seçim yapmaya hazırlanırken bu haber yayınlandı.

BNT’nin içinde bulunduğu borç miktarı henüz kesin olarak bilinmemekle birlikte, BNT sendikaları yayıncının karşılaştığı bütçe açığını açıklamaya başladı. Bir genel müdür bulmak için yapılacak yeni seçimler, bütçe boşluğunun doldurulması gerektiğinden şimdi yeni bir dönüş yapmak zorunda kalacak. Bu borçların nasıl çözülebileceğine dair bazı fikirler var, fakat gerçek şu ki yayıncı zorlu ve acı verici önlemlere ihtiyaç duyacak. Personel kesintileri, sözleşmelerin sona ermesi ve maaş kesintileri bu noktada son derece olası.

Bulgaristan’daki sermaye haberlerine verilen kaynaklara göre Bulgaristan Ulusal Televizyon ekibinden iki kişi ve Maliye Bakanlığı’ndan bir kişi, Konstantin Kamenarov’un genel müdürlüğündeki görevinden alınmadan önce biriken borçların çoğunun bu etkenlerden kaynaklandığını belirtti:

- Dış projelerin artan maliyetleri,
- Daha fazla spor hakkı alımı,
- BNT çalışanlarının maaşlarını artırmak,
- Büyük film paketlerinin ve programlarının satın alınması.

Peki Eurovision ne olacak? Devlet kanalı BNT'nin hem 2019 Junior Eurovision'a hem de 2020 Eurovision'a katılma olasılığı görünmüyor.

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates