Pages

KEiiNO sorularımızı cevapladı

"Spirit In The Sky" adlı şarkısıyla büyük beğeni toplayan Norveç temsilcisi KEiiNO ile röportaj gerçekleştirdik. Merak edilen soruları sorduk!


- Bize biraz grubunuzdan bahseder misiniz? Grup üyeleri nasıl bir araya geldi?

Elektronik Pop’u, Sami halkının geleneksel şarkısı olan Nordik halk ezgileri ve joik ile birleştiren bir Norveçli üçlüyüz. Tom Hugo'nun joik'i hareketli şarkı sözlerine dahil etme fikri vardı ve Sami rapçi / şarkıcı Fred Buljo'ya ulaştı. Harika bir süreçti ve ‘’Spirit In The Sky’’ yazıldı. Ancak baş şarkıcı olarak güçlü bir kadın istediler ve Norveç'teki en iyi kadın şarkıcı Alexandra Rotan düşünüldü. İlk stüdyo seansımızın ardından, hepimiz bunun çok eğlenceli olduğuna karar verdik, grubu ana odak noktamız yapmak istedik.

- "KEiiNO" ne demek?

Keino, Fince "yol" anlamına gelir ve aynı zamanda Fred’in memleketi Kautokeino’nun ikinci bölümüdür.

- Melodi Grand Prix’e katılmaya nasıl karar verdiniz?

Hepimizin Melodi Grand Prix'yi kazanma hayalimiz vardı ve kazanmak için katılmaya karar verdik.

 - Bize "Spirit In The Sky" adlı şarkınızdan bahseder misiniz?

Kimi sevdiğinize ve nereden geldiğinize bakılmaksızın eşit haklar için verilen mücadelelerden ilham alan bir giriş yapmak istedik. Müzikal olarak, hedefimiz joik'i modern bir pop sesine dahil etmekti. Ve Kuzey Işıkları ile dolu bir gecede söz yazarı Alexander Olsson, Sami'nin doğanın bela zamanlarında bizlere güç verdiği inancından esinlenmiştir.

- Sahne performansınız oldukça başarılıydı, bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Buradaki fikir, şarkının başlangıcındaki karanlık ve daha sonrasındaki son nokta arasında geçişi ve dansçıların sözlerin altını çizerek göstermek oldu. Şimdi, ulusal finale göre çok daha fazla olasılık olduğu için, aslında Eurovision için yepyeni bir sahne performansı yaratıyoruz.


- "KEiiNO" nun Melodi Grand Prix için kurulduğunu biliyoruz. Grup, Eurovision'dan sonra da çalışmaya devam edecek mi?

Evet, KEiiNO için büyük planlarımız var!

- Eurovision sizin için ne ifade ediyor?

Eurovision'un barışçıl bir müzik yarışmasında ülkeleri bir araya getirme fikrini seviyoruz ve hepimiz çocukluğumuzdan beri büyük finalin bir parçası olmayı hayal ettik.

 - Eurovision'a nasıl hazırlanıyorsunuz?

Yeni sahne şovumuz için provalar yapıyoruz ve Avrupa'nın dört bir yanındaki partilerde pek çok fanın önünde şarkı söyleyeceğiz.

- Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz?

Güzel bir ülke ve Türk popçuların modern prodüksiyonlarda geleneksel enstrümanlar ve melodi çizgileri eklemesini seviyoruz, ve Türkiye'nin yakında Eurovision'a dönmesini umuyoruz!

- Takipçilerimize ve Türk Eurovision hayranlarına neler söylemek istersiniz?

Şarkı söyle, dans et, sev ve kim olduğunla gurur duy!


Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates