Pages

Ev sahipliği tehlikeye mi giriyor?

Eurovision Şarkı Yarışması’nın yapım çalışmaları içi Pazar günü Kamu Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı açıklama, polisin Eurovision olayları için ekipmanı kontrol etme çalışmalarını durduracağı yönündeydi. Bunun nedeniyse çeşitli devlet bakanlıkları tarafından bir güvenlik bütçesi aktarılmamasıydı.

Çalışmanın askıya alınmasının ardından, Eurovision genel müdürü Jon Ola Sand, Başbakana acil bir mektup gönderdi:

"İsrail Devleti'nin imajı ihlal ediliyor. Devlet bakanlıklarının açıklamasını takiben son olay ışığında hükümet bakanlıklarının davranışları nedeniyle yaşanan gecikme sonucu, kamu fonlarından günde yarım milyon şekel zarar var. Kamu Güvenliği Bakanlığı, polisin durdurulmasına ilişkin olarak Pavilion 2'deki inşaat işinin donanımını ve durdurulmamasını denetlemek için çalışıyor. Projeye önceden belirlenen prosedürlere göre ek şirketler eklenmesi nedeniyle her geçen gün maliyetler artacak."

"Şu anda, Expo'da insan gücü ve ekipmanı olan iki yabancı şirket var. Şimdilik 24 saatlik bir gecikmeye girdik ve bu da birçok değişikliğe neden oldu. Aşağıda, gecikmenin bize neden olduğu finansal zararın ayrıntıları yer alıyor:

- Konteyner bekleme maliyetleri,
- İşçilik günlük fiyata göre maliyetler - önceden bütçelenmiş olarak planlanmış ve hesaplanmış günlere ek iş günleri eklenmiş,
- Uçuş ve konaklama tarihlerindeki değişiklikler,
- Uçuş ve konaklama için önceden belirlenmiş ve ek maliyetler,
- Değişken malzemelerin sökme ve takma işlemlerini gerçekleştiren çalışan ve işletme maliyetleri,
Ek ikram günleri vb.

"Polisin teçhizat incelemesi prosedüründeki bir başka gecikme, hükümetin etkinliği yürütmek için gereken tüm önlemleri alma yükümlülüğüne göre, çalışmaların hemen başlamaması halinde Tel Aviv'deki Eurovision Şarkı Yarışması'nın varlığını büyük tehlikeye sokuyor."

Benzer mektup, Eurovision referans grubu başkanı Frank-Dieter Freiling tarafından gönderildi. Başbakanlık Ofisine gönderilen mektuba Freiling şunları yazdı:

"Son aylarda dış güvenlik için kimin para ödediği konusunda sürekli bir tartışma olduğunu ve İsrail Polisi'ne siteyi ve teçhizatı test etmeye devam etmemesi talimatı haberini alıyor olmamız son derece yeterli ve rahatsız edici bir hal almaya başladı."

"KAN’ın açıklamasını destekliyoruz, çünkü güvenlik kontrolleri tamamlanmadıkça çalışmaya devam edemeyiz. Hızlı hareket etmezsek gecikmeler provaları zamanında olmasını, bütçeyi ve Tel Aviv’deki yayınların kalitesini koruyabilme konusunda önemli olumsuz etkilere sahip olacak."

"Ayrıca, sendikanın durumla ilgili 41 heyete rapor vermesi gerekecek. Tahmin edebileceğiniz gibi, Tel Aviv'deki son olaylara bakıldığında, bu delegasyonlar için hassas bir konu ve bu durum İsrail’deki yarışmanın güvenli bir şekilde yapılabileceğinin mümkün olup olmadığı konusunda daha fazla endişe ve soru doğuracaktır."



Kaynak: ESCKAZ


Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates