Pages

Azerbaycan'ı Chingiz Mustafayev temsil edecek

64. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı Chingiz Mustafayev temsil edecek!

Tel Aviv'de Azerbaycan'ı "She İs A Killer adlı şarkısıyla Chingiz Mustafayev'in temsil edeceği açıkandı. Şarkının bestesi Borislav Milanov, Trey Campbell, Bo J, Pablo Dinero, Hostess'e sozleri ise Borislav Milanov ait.

Bulgar-Avusturyalı olan ve "Truth" şarkısının söz yazarı olan Borislav Milanov: "Başlangıçta, Chingiz'in şarkıyı farklı bir müzikal arka plandan gelmesinden dolayı nasıl çalacağı konusunda biraz gergindim. Ama onunla tanışmak, fikrimi tamamen değiştirdi. Müzik ve kendi kültürü hakkında çok tutkulu. Bu şarkıyı Azerbaycan ve Batı'nın otantik bir birleşimi haline getirmek için mükemmel bir şekilde çalışıp geleneksel Azerbaycan müziğinin benzersiz unsurlarını da kullandık."



Çingiz Mustafayev kimdir?

Moskova doğumlu 27 yaşındaki Chingiz Mustafayev, çocukluğunu Moskova'da geçirdi. Sovyetler Birliği'nin çöküşü döneminde ana vatanı Qazax'a döndü. Babası amatör müzisyendi ve sık sık piyano çalıyordu. Chingiz, babasının yolundan giderek müziğe başladı ve İspanyol müziği ile ilgilendi. 2008 yılında katıldığı popstar yarışmasını kazandı. Popstar yarışmasını kazandıktan sonra Azerbaycan'da en sevilen şarkıcılar arasında yer aldı. Türkiye'de birçok televizyon programı tarafından davet edildi. 2011 yılında Milli Seçim Turu'na katıldı. En beğendiği Türk sanatçılar arasında Kenan Doğulu ve Tarkan yer alıyor. 2012 yılında Palmas isimli müzik grubunu kurdu. 2016 yılında katıldığı O Ses Ukrayna'da ikinci tura kadar yükseldi.



2008 yılında Popstar'ı kazandıktan sonra İstanbul'da bir çok televizyon programına konuk oldu.





Şehitlerimiz için söylediği şarkı



"Nenni Yarım" isimli Kerkük türküsü




Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates