Pages

Fransa yarışmadan çekiliyor mu?

Yedioht Ahronot’un haberine göre France TV, Mayıs ayında KAN tarafından yayınlanacak olan "Duz Pua" adlı diziyi protesto etmek için Eurovision 2019'dan çekilme tehdidinde bulundu.

Geçen yıl çekilen dizi, yarışmaya katılan eşcinsel ve terörist olduğundan şüphelenilen bir Müslüman kökenli Fransız şarkıcıyı konu alıyor. Hemen akıllara Fransa temsilcisi Bilal Hassani geldi. Çoğu kişiye göre Bilal Hassani hedef gösteriliyor.

France TV, projenin rafa kaldırılmasını talep ediyor: "Eğer yayınlanırsa, bu çekişmeyi boykot edeceğiz." KAN, vazgeçmeyi reddediyor ve Eurovision Şarkı Yarışması'nın Yönetici Danışmanı krizi çözmeye çalışıyor.

Diziyi daha önce satın alan yayıncı kuruluşun CEO'su Eldad Koblenz, konuşma ve yaratıcılık özgürlüğünü savunduğu için Fransız baskısına teslim olmaya hazır olmama konusunda ısrar ediyor.

Son günlerde İsrail'de bulunan Eurovision Şarkı Yarışması danışmanı Jon Ola Sand, Fransızlarla İsrailliler arasında benzeri görülmemiş ve büyük bir krize yol açabilecek bu sorunu çözmeye çalışıyor. Ynet haberine göre Avrupa Yayın Birliği (EBU) sorunu çözmek için İsrail'e bir heyet gönderdi.



Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates