Pages

Şarkı mart ayında yayınlanacak

Azerbaycan delegasyon başkanı Hüsniye Maharramova INFE Azerbaijan ile bir röportaj gerçekleştirdi. Eurovision ile ilgili merak edilen soruları cevapladı.

- Kadro hakkında bizi aydınlatabilir misiniz?

Ictimai TV, 40'tan fazla sanatçının davet edildiği ve 4 finalistin seçildiği bir performans sergiledi. Dürüst olmak gerekirse, bu 4 finalist hemen belirlendi. Dolayısıyla ülkemizin temsilcisi aşağıdaki sanatçılardan biri olacak: Tofiq Haciyev, Chingiz Mustafayev, Leman Dadasheva ve Samira Efendi.

- Peki şarkıcı seçiminden sonraki aşamada şarkı seçimi nasıl belirlenecek?

24 Ocak'ta hem Azerbaycanlı hem de uluslararası beste yazarlarının katılıma davet edildiği bir seçim yapılacak. Bu yıl büyük bir geri bildirim aldık ve çok sayıda başvuru yapıldı. 350'den fazla şarkı aldık. En önemlisi, şarkılar Azerbaycanlı ve Avrupalı yazarlardan, Amerika’dan, Avustralya’dan ve hatta Brezilya'dan bile geldi.

- En iyi şarkının ve sanatçının son seçimi nasıl yapılacak?

Ictimai TV Kanalı ve ulusal jüri, sanatçının seçimi ve yarışma şarkısının seçiminin formatı üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Şu an için besteciler için yarışmanın bitmesini bekliyoruz ve finalistlerle en iyi demoları kaydetmeyi planlıyoruz. Tel Aviv'deki 2019 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil etmek için en iyi sanatçının ve en iyi şarkının seçileceğinden eminim.

- Ulusal seçimin galibi ne zaman açıklanacak?

Ulusal jüri kararını verdikten sonra Azerbaycan’ın temsilcisini Mart ayından daha erken bir tarihte resmi olarak açıklayacağız. Resmi Ictimai TV Kanalı haberlerini takip edin.

- Eurovision 2019’daki sahne performansının nasıl olacağına dair fikirleriniz var mı?

Konuşmak için hala çok erken çünkü daha bir sanatçı ve bir şarkı belirlenmedi. Fakat Eurovision 2019’da sahneye yeni bir şey eklemek istiyoruz. Asıl hedefimiz izleyicinin bunu hatırlaması, aşık olması ve oylarını Azerbaycan'a vermesi.


Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates