Pages

Big 5 Türkiye’nin katılımıyla büyüyor mu?

Bir Facebook canlı yayınında konuşan Eurovision'un Referans Grubu Başkanı Frank-Dieter Freiling, Büyük Beşli ile igili açıklamalar yaptı.

Frank-Dieter Freiling Büyük Beşli'nin kaldırılmayacağını ancak daha fazla ülkeyi kapsayabileceğini söyledi.

Frank-Dieter Freiling: "Eurovision Şarkı Yarışması bütçesinin dengeli olduğundan ve televizyonların büyük bölümünün büyük ülkelerden geldiğinden emin olmalıyız. Kural, seyircilerin çoğunluğunun ve dolayısıyla büyük ülkelerde yaşayan televizyoncuların çoğunluğunun gösteriden zevk alabilmelerini ve oylama sürecinde yer alabilmelerini sağlamak için uygulandı ve bunun iyi bir çözüm olduğunu kanıtladığını düşünüyorum."

Frank-Dieter Freiling’e göre olan kural kaldırılmayacak. Ancak, kuralın daha fazla ülkeyi kapsayacak şekilde genişletilmesi olasılığının bulunduğunu da söyleyerek "Elbette, Türkiye veya Rusya gibi ülkelerin de “büyük ülkeler” olduğu düşünülebilir ve bu konuyu düzenli olarak tartışıyoruz, ancak bu tüm kuralı sorgulamıyor." Açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin katılımı ile ilgili bir soru ile ilgili ise "Geri dönüşleri için her yıl uğraşıyoruz fakat kültürel ve değerleri açıdan uyuşmadığı için katılmıyorlar." Açıklamasını yaptı.

Büyük Beşli (Big 5) nedir?: Eurovision’da ülkeler yarı final ardından finale kalıyorlar. Fakat ev sahibi ülke ile birlikte ‘Büyük Beşli’ tabir edilen Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere direk olarak finale katılabiliyor. Büyük Beşli ülkelerin Büyük Final’e direk katılma nedeni ise organizasyona en fazla finansal katkıda bulunmaları olarak gösteriliyor.


Kaynak


Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates