Pages

Kazakistan özel konuk olarak katılacak mı?

Kazakistan'ın Çocuk Eurovision'a katılmasının ardından en geç 2020 yılında Eurovision'a katılması bekleniyor.  Khabar Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Alan Azhibayev'a göre Kazakistan Tel Aviv'deki yarışmaya özel konuk olarak katılabilir.

Khabar Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Alan Azhibayev Eurovision ile ilgili açıklamalar yaptı.

"Uzun yıllar boyunca Khabar Ajansı, EBU'nun bir parçası oldu. Ama bizim ilk görevimiz sendikaya tam üye olmak. Çünkü böylece oy kullanma hakkımız da olacak. Bu duruma erişeceğimiz zaman işler kolaylaşacak. Ve bu yöndeki çalışmalar neredeyse her gün gerçekleştirilmektedir. Bilgi ve İletişim Bakanı Dauren Abayev ve EBU yönetim ekibi arasında büyük görüşmeler var. Müzakereler bitmedi ve çalışmaya devam ediyoruz. Junior Eurovision'dan sonra bile toplantılar yaptık. Bence Kazakistan'a da gelecekler ve görüşmeler devam edecek. Bu yüzden umarız ki bir karar verilir."

"Şimdi Asya Pasifik Yayın Birliği'nde oy kullanma hakkımız var. Asya Asya’dır, Avrupa Avrupa'dır, bu yüzden zamana ihtiyaç var. Sonuçta Eurovision sadece katılım için değil. Bu etkinliğinde en önemli şey kazananın Eurovision'u kendi ülkelerine getirmesidir. Ve bu, Olimpiyatlar ya da FIFA Dünya Kupası gibi büyük ölçekli, uluslararası bir etkinlik. Ayrıca bu çok önemli anın arkasında yatırımlar, telif hakları, yayınlar ve daha fazlası var. Bu yüzden olaya her yönüyle yaklaşılması gerekiyor ve Avrupa Yayın Birliği şu an elinden geleni yapıyor."

Alan Azhibayev'e göre, Kazakistan hala Eurovision 2019'a özel bir konuk olarak katılma şansına sahip, ancak bunun EBU çerçevesinde kararlaştırılması gerekecek.

"Ben çok uzun bir süre, neredeyse 40 yıl boyunca Eurovision'a katılmak isteyen Avustralya'yı hatırlıyorum ve birkaç yıl önce yalnızca özel bir konuk olarak sahne aldı ve ancak 2015 yılında tam bir katılımcı oldu. Ayrıca adım adım gitmeliyiz. İlk olarak Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmak için misafir statüsünü almalıyız. O zaman daha fazla şansımız olacak. Ancak bütün bunlar, maalesef bize açıklanmayan aşamalar halinde gerçekleştiriliyor. Fakat aynı zamanda tüm gerekli belgelerin de doldurması talep ediliyor."

Çocuk Eurovision

Alan Azhibayev 2019 Çocuk Eurovision için başvuru yaptıklarını açıkladı. Daneliya Tuleshova bu yıl 'Ozine Sen' (Kendine İnan) isimli şarkısıyla katılmış ve altıncı olmuştu.



Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates