Pages

"Toy" Çalıntı mı?

Universal Stüdyolari "Toy" şarkısının yaratıcıları Doron Medley ve Stav Beger'e uyarı mektubu göndererek "Toy" şarkısının bir kısmının kopyalandığını söyledi.

Mektup'ta The White Stripes grubunun 'Seven Nation Army' isimli şarkısından kopyalandığı yazıldı. Şarkının yaratıcılarından Doron Medley, krizi çözmek için yarın Los Angeles'a gidecek. Şirket İsrail'in diskalifiye edilmesine yol açabileceğini bildirdi. Ancak iddianın ne kadar doğru olduğu bilinmiyor.

Ynet, Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) İsrail'deki Eurovision prodüktörü ile henüz temas kurmadığını açikladi. İsrail'deki Eurovision prodüktörlerinden edinen kaynaklarına göre İsrail'deki Eurovision Şarkı Yarışması'na zarar vereceklerinden veya kazananın diskalifiye edilmesine yol açacabileceklerinden korkmadiklarini söyledi.

Ynet, davanın şarkının yaratıcılarına ciddi bir ekonomik zarar verecegini, davaya karar verilinceye kadar telif haklarının erteleneceğini açıkladı.

İsrail tarafından "Böyle bir mektubu aldığımıza şaşırdık önümüzdeki iki hafta içinde taraflarin meseleyi en iyi şekilde çözeceğine inanıyorum." açıklaması yapıldı.

Kaynak: Ynet

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates