Pages

Yeni Kabine'nin Eurovision açıklamaları

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kabinesi belli oldu. Kabinede yer alan bazı isimlerin Eurovision ile ilgili yaptığı açıklamalar.

 Adalet Bakanı: Abdulhamit Gül  
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

 2012 yılında yaptığı açıklamalar.

 "BİZE YAKIŞIR MI?"

Irkçılığa karşı verilen mücadelede Avrupa basınının çok olumsuz rol oynadığını, hedef gösterdiğini iddia eden Çavuşoğlu, Türkiye’de de benzer bir sürecin Azerbaycan’da düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek Can Bonomo üzerinden yaşandığını kaydetti. Çavuşoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Musevi kökenli kardeşimiz bizi temsil edecek. Geçen günü gazetenin birinde gördüm ’Türkiye’yi bir Musevi mi temsil edecek?’ Olur mu, değerli arkadaşlarım. Biz de mi ırkçı oluyoruz? İsrail’le sorunumuz olabilir, ama bize atalardan kalan miras nedir? Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiği zaman o farklı dinlerden insanlara haklarını vermemiş midir? Peki, bu Musevi kardeşimiz askerliğin yaparken iyi mi, iyi. Vergisini verirken iyi. Yetenekli genç, TRT de bunu seçmiş, efendim bir Musevi nasıl temsil edermiş. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kim olursa olsun eder. Bunları görünce gerçekten utanıyoruz. Bütün medyayı suçlamak istemiyorum ama bunu yapanları da kınıyoruz."

Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates