Pages

AWS sorularımızı yanıtladı

Bu yıl Macaristan'ı AWS grubu "Viszlát Nyár" isimli şarkılarıyla ülkelerini temsil edecekler. AWS ile bir röportaj gerçekleştirdik ve merak edilenleri sorduk. 

- Merhaba! Bize biraz kendinizden bahseder misiiniz?
Evet, elbette bahsedebiliriz. Biz Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de modern metal çalan beş kişiden oluşan bir grubuz. AWS'nin üyeleri, müzik yolculuğuna gençken başladılar.
2006 yılında müziğimiz, yüksek öfkeden yüksek neşeye kadar geniş bir yelpazede her duyguyu ifade eden bir araçtı. İyi müzik için, düşünce ve gerçek duyguları dinleyicimizin kulaklarına, kalplerine ve zihinlerine geri getirmek için elimizden geleni yapıyoruz.

- Nasıl bir araya geldiniz?
Aynı okula gittik ve müziği çok sevdik, bu yüzden bir grup oluşturmamız gerektiği belliydi.

- AWS'in anlamı nedir?
Büyük Balina Duşu demek. (Awesome Whale Shower) Donanmada denizciler olarak hizmet ederken, harika bir duş balinası şeklinde bir fata morgana gördük. (Gülüşmeler)

- Eurovision maceranız nasıl başladı?
Yeni bir şarkı aldık ve onu "A Dal 2018"e yolladık. Kendimizi daha çok Macar halkına göstermek istedik ve beklenmedik bir şekilde yarışmayı kazandık.

- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
Şarkı,ölümle ve sevdiklerimizin kaybıyla uğraşıyor. Bunu daha çok önemsememiz gerektiğini düşünüyoruz. Ölümün üzücü bir şey olduğu düşünülür ve bunun hakkında konuşmaktan kaçınmak için elimizden gelenin en iyisini yaparız. Ama sevdiklerimizden biri öldüğünde, bu tamamen bir şoktur ve nasıl ele alınacağını bilmiyoruz. Hayatımızın bir kez aşılacağına daha fazla dikkat edersek, bize verilen zamanı çok daha akıllıca kullanabileceğimizi düşünüyoruz.


- Tamamen İngilizce şarkı söylemek yerine neden Macarca şarkı söylemeyi tercih ettiniz?
Şarkımızı orijinal haliyle soylemek istedik. Macarca şarkı sözlerini tutmanın önemli olduğunu düşünüyoruz, böylece başlangıçta yazıldığı şekilde duyulabilir. Ancak şarkıyı daha sonra İngilizce'ye çevirmek için bir plan var, ancak bunu Eurovision'dan sonra yapacağız.


- Eurovision'a nasıl hazırlanıyorsunuz?
Çok fazla prova yapıyoruz ve vokalleri kaydetmekte, sahne tasarımını planlamaktan, röportaj vermekten veya şarkının akustik bir versiyonunu yapmaktan çok daha fazla şey organize ediyoruz. Lizbon'a gitmeden önce yapacak çok işimiz var.

- Bu yıl ki şarkıları dinlediniz mi, favorileriniz var mı?
Evet, bu sene harika şarkılar var.

- Türkiye'nin Eurovision tarihinde sevdiğiniz bir şarkısı var mı?
Bir Eurovision şarkısı değil ama Tarkan’ın "Kiss Kiss" şarkısını çok seviyoruz. (Gülüşmeler)

- Son olarak takipçilerimize bir mesajınız var mı?
Güzel bir konuşma yapmalıyız. Kelime dağarcımızın yarısı karşılıklıdır ve ikimizin de bildiği kelimeleri bulmak için sabırsızlanıyoruz. (Gülüşmeler)
 

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates