Pages

İskoçya Eurovision şarkısı seçebilecek mi?

İskoçya'nın Avrupa Parlamentosu üyesi, İskoçya'nın Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edilmesini sağlayacak bir öneriyle EBU'ya yaklaştı.

Avrupa Parlamentosu'nun İskoç Ulusal Partisi üyesi Alyn Smith, İskoçya'nın Eurovision sahnesinde temsil edilmesi için yeni çağrılara öncülük ediyor. Sunday Herald gazetesi ile yapılan özel bir röportajda Smith, Eurovision'a getirilen mevcut BBC yaklaşımını eleştirdi.

Smith Birleşik Krallık şarkısını seçmek için yeni bir yöntem önerdi. Birleşik Krallık'ta yer alan her milletin dönüşümlü olarak temsilcisini seçebileceği bir yöntem. Sunday Herald'a göre EBU, bu formatın uygulanmasını durduracak hiçbir şey olmadığını doğruladı. Nitekim, Belçika Flaman yayıncı VRT ve Fransız yayıncı RTBF arasında olduğu gibi. Belçika'da şarkı ve temsilci sırayla belirleniyor. Bir yıl Fransız yayıncı bir yıl Flaman yayıncı belirliyor.

Smith, önerisinin İskoçya müziğinin dünya sahnesinde daha fazla temsilde yer almasını sağlayacağını düşünüyor. Sunday Herald, Smith'in önerisi üzerine yorum yapmak için BBC'ye sordu ve şu cevabı aldı:

"BBC, EBU üyesidir ve bu nedenle, Birleşik Krallık şarkısı olarak yarışmaya bir şarkı gönderiyoruz."

Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates