Pages

Kazakistan 2019'da Eurovision'a katılıyor!

Kazakistan 2019'da Eurovision'a katılıyor!


Kazakistan'ın özel televizyon kanalı 31, Eurovision Şarkı Yarışması için anlaşmaya varılan bir bildiri yayınladı.

Kazakistan'ın Kültür ve Spor Bakanı Arystanbek Mukhamediuly, Kanal 31 Genel Müdürü Bagdat Kodzhahmetov'u yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün Portekiz’den bir yanıt aldık. Aldığımız yanıta göre, Mayıs 2018 de eleme turuna şarkıcılarımızı katılımları için getireceğiz. (Büyük ihtimal Interval Act - Yarı Final) 2019'da ise ana Eurovision Şarkı Yarışması için katılacağız. Bunun için ulusal final de düzenleyeceğiz." Hem Junior'a hem Eurovision'a katılabilmek için EBU üyesi olmalıydık, bu nedenle Kanal 31 inisiyatif kullandı EBU üyesi olduk. Kazakistan adına Eurovision'a sanatçı gönderebiliriz Kazakistanlı şarkıcı'nın kazanması durumunda bir sonraki Eurovision Kazakistan'da yapılacaktır." dedi.

Kodzhahmetov, "O Ses Çocuklar" dördüncü sezonunun galibi, Danelia Tuleshova'nın Junior Eurovision'un ulusal finaline katılmaya davet ettiğini de belirtti.

"Yedi kazak çocuğu Gürcistan'a götürdük, bunların arasında Zhugunusov kardeşler ve Danelia var. Euroclub'da sahne aldılar. Junior Eurovision'un çalışma komitesi oradaki katılım için olası adayları izliyor, Yılın ilk yarısında ulusal final düzenleyeceğiz ülkemizi temsil etmek üzere kimin Minsk'e gideceği belli olacak."

Kazakistan 2014 yılında Zhanar Dugalova ile Türkvizyon'a katılmış birinci olmuştu. Zhanar Dugalova Eurovision'da Kazakistan'ı temsil etmek istediğini açıklamıştı.






Kaynak: lenta.inform.kz



Yorum Gönder

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates